juni 9

Bjarne Jensen vinder Story Slam i Odense

Finalen i Story Slam Odense, 4. juni 2018, endte med sejr til Bjarne Jensen fra Ry.

Nye udfordringer er vigtige. Tidligere på året udfordrede jeg mig selv ved at stille op til disciplinen Story Slam i Odense. Selvom jeg havde fået lokket et par venner, der bor i byen, med, så følte jeg mig noget på udebane.

Heldigvis tog publikum godt imod mig, da jeg gik på scenen på Teater Momentums Foyerbar. Stemmerne rakte til en plads i finalen, mandag 4. juni.

Lad det være sagt med det samme: Det gik også godt. Jeg vandt.

Kaffesmugling og øgenavn

Vi var fem deltagere i finalen, og vi fortalte to historier hver. Den første skulle passe ind under temaet ”Kald det bare ferie”, mens emnet for den anden var frit.

Jeg lagde ud med beretningen om min mors og min tur til Köln i 1965, hvor vi skulle holde ferie hos min moster og onkel. Eneste problem var, at min mor insisterede på at tage en ”forbudt” vare med over grænsen: Kaffe. Den beslutning medførte mange urolige timer i bilen for hendes søn.

Det tilnavn/øgenavn, som jeg slæbte rundt på i mange år, og historien om, hvordan jeg fik det, var emnet for mit bidrag i anden runde. Fortællingen foregår på et drengetoilet på en folkeskole i Aalborg omkring 1970.

Åbenbart åbnede historien for erindringerne hos tilhørerne, for flere kom efterfølgende op og fortalte, at de pludselig var kommet i tanker om oplevelser på skoletoiletter i deres barndom.

Skøn aften i Odense

Det blev en skøn aften i Odense, som sluttede med sejrsroser, et diplom og et gavekort på et fortællekursus med Ester Rützou og Kari Brinch.

Det var min anden sejr i en Story Slam finale. Første gang var på Teater Katapult i Aarhus i december 2016.

Nogle dage inden finalen i Odense deltog jeg i øvrigt i den indledende runde i en anden konkurrence i mundtlig formidling, men mere om det senere.


Tags


Der er flere gode historier ...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}