oktober 8

Bjarne Jensen – den guldtungede mytoman

Historiefortæller Bjarne Jensen kan nu smykke sig med en ny titel. Efter en forrygende aften i kælderen i Krusågade 27 i København kan jeg kalde mig ‘Guldtunget Mytoman’.

Jeg hentede titlen på Besttellers, som er Danmarks eneste scene, der udelukkende er dedikeret til at præsentere mundtlig fortælling.

Trang til at digte

En mytoman-aften bliver afviklet under mottoet: ‘Hvis det ikke er sandt, er det godt fundet på!’

Besttellers beskriver en mytoman på følgende måde:

En mytoman er en person med sygelig trang til at fortælle opdigtede historier under dække af, at de er sande. Næsten ligesom historiefortællere … Til ”Mytoman” stiller fire garvede historiefortællere derfor op til BestTellers’ graduering i overbevisende løgnehistorier.

Fortællingerne kan være sjove, melankolske, eventyrlige, underfundige …

I topform til at lyve

Publikum graduerer fortællerne i kategorierne ‘Mytoman’, ‘Sølvtunget Mytoman’ og ‘Guldtunget Mytoman’.

Da jeg 5. oktober trådte op på den lille scene, var det min debut på Besttellers, men jeg følte mig i god lyveform ovenpå arrangementerne i Aarhus og Ebeltoft.

En lang og en kort

Deltagerne i Mytoman fortæller hver to historier, en på 8-12 minutter og en kort på 1½-3 minutter. Som den lange valgte jeg en ny og endnu skarpere udgave af en af de historier, jeg fortalte på Fortællefestival Vestjylland på Nørre Vosborg.

Det var den, der fik Herning Folkeblad til – meget smigrende – at sammenligne mig med forfatteren og skrønefortælleren Jørn Riel.

Den korte historie havde jeg gået og brygget sammen de sidste par dage, inden jeg skulle på scenen i København. Både den og den lange gik virkelig godt, og publikum endte med at graduere mig som Guldtunget Mytoman.

Angiveligt blev jeg den første mytoman fra Jylland og kun den anden guldtungede mytoman i det hele taget.

Titlen er kun til låns. Hvis – eller når – jeg stiller op igen, risikerer jeg en degradering.

Flere forskellige fortælleformater

Mytoman er kun et af de fortælleformater, man kan opleve på Besttellers.

Stories in the dark foregår, som navnet antyder, i totalt mørke. På intet tidspunkt får publikum mulighed for at se fortællerne, som står placeret forskellige steder i salen.

Story Fight Night er en dyst på historier mellem to hold. Det er i høj grad publikum, der sætter rammerne for fortællingerne.

i Historielabyrinten opstår fortællingerne også i høj grad i et samspil med tilskuerne, som dyster med fortællerne om at finde vej til aftenens fortælling.

Kontakt historiefortæller Bjarne Jensen

Har du fået lyst til at høre en ægte mytoman i aktion, så kontakt historiefortæller Bjarne Jensen på telefon 61 69 89 96 eller mail@bjarne-jensenTags

egne historier, Historiefortælling, Skrøner


Der er flere gode historier ...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}