Fortæller Bjarne Jensen i rollen som julemand

Julemanden Jensen
julemanden-bjarne-jensen-i-fuldt-udstyr

Julemanden i fuldt udstyr

Julemåneden har budt på nye opgaver for fortæller Bjarne Jensen. Han er sprunget ud af sækken som julemand

Julen nærmer sig, og det samme gør afslutningen på Julemandens sæsonarbejde.

Som noget nyt har jeg i år tilbudt mig i rollen som julens rødklædte og hvidskæggede symbol. Det har været en udpræget fornøjelse.

Tak Julemand

De børn, jeg har mødt, har været søde og parate til at danse om juletræet sammen med Julemanden. Og når jeg fortalte en julehistorie, lyttede de i stilhed.

Selv de mindste ser ud at forstå, at alle nok skal nå at få en slikpose, eller hvad julemanden nu deler ud.

Før uddelingen begynder, siger jeg altid: ”Husk, at Julemanden bliver rigtig glad, hvis I siger tak, når I får jeres pose. ”

Og det gør de. Både de mindste og mest generte og de store og kejtede teenagere, som egentlig føler sig for gamle til at tale med Julemanden.

Voksen glæde over Julemanden

Men det bliver man aldrig for gammel til. Det har været sjovt at opleve, hvor glade mange voksne bliver for et møde med Julemanden. Store smil og muntre hilsner fløj for eksempel Julemanden i møde, da jeg et par timer gik rundt til Julemarked i Ridehuset i Aarhus.

Der har også været overraskende oplevelser. En søndag eftermiddag besøgte Julemanden et firmaarrangement i Den Gamle By. Omklædningen foregik på toilettet under Helsingør Theater ved indgangen.

På vej ned for at komme civil, mødte Julemanden en gruppe børn med deres forældre. Børnene var tydeligvis glade og overraskede over det uventede møde, og der var ikke andet at gøre end at blive i rollen.

Flere af børnene fik et foto med på en af forældrenes mobil. Andre fortalte Julemanden, hvad de ønskede. En enkelt afleverede endda sin ønskeseddel, som hun tilfældigvis havde med. Jeg forestiller mig, at hun havde håbet at møde Julemanden i Den Gamle By – og så var han der lige pludselig.

Julemandens værksted i DGI Huset

julemanden-barberer-sig-ikke

Julemanden barberer sig ikke

Omklædningsfaciliteterne har været meget forskellige. Et sted foregik forvandlingen fra fortæller Jensen til Julemanden i et rengøringsrum. Et andet sted stillede arrangøren et helt omklædningsrum til ansatte til rådighed.

I DGI Huset i Aarhus havde søde ansatte placeret skilt på døren med teksten: ”Julemandens værksted” .

Til gengæld ramte et opslag inde i omklædningsrummet lidt ved siden af: ”Alle former for barbering frabedes i DGI Huset”.

Den slags bruger vi altså ikke i vores branche.

Ho-ho-ho og glædelig jul til alle nisser i det ganske land.

 

Få Julemanden på besøg i 2019

Har du brug for en julemand til din julefest eller firma-julearrangement i 2019, så kontakt gerne Bjarne Jensen på mail@bjarne-jensen.dk eller telefon 61 69 89 96

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *